Breadcrumbs

Werkwijze

De eerste sessie beginnen we met een gesprek over de reden waardoor je hulp zoekt bij de haptotherapie. Ook kunnen we achterliggende oorzaken bespreken en ik vraag je je hulpvraag te formuleren. Dan doe ik een voorstel om de therapie mee te beginnen.

 

Om jezelf, je lichaam en wat je voelt weer te ervaren is de aanraking aan het lichaam het meest belangrijke en tevens unieke instrument van de haptotherapeut. Het helpt op een directe manier om je lichaam te ervaren, om jezelf te ervaren en te voelen wat je nodig hebt om weer in balans te komen met jezelf en je omgeving. Patronen in je leven (vaak al vanuit de jeugd), zoals je denkt, voelt en handelt, zijn voelbaar - ervaarbaar- te maken aan en in het lichaam.

 

Tevens vind ik het belangrijk, dat cliënten meteen na de 1e behandeling met het voelen aan de slag kunnen gaan. Daartoe geef ik ze (een) voel-/ervaringsoefening(en) mee.

 

Dit komt door mijn achtergrond als fysiotherapeute. Vanaf 1984 ben ik werkzaam als fysiotherapeute, de eerste 7 jaren in Zwitserland, en sindsdien in Nederland. Omdat ik zelf nogal rationeel en analytisch was, en daarin vastliep, ben ik het voelen gaan verkennen en uitproberen. Zo kwam ik op een gegeven moment in contact met de haptonomie. Na de haptonomie basisopleiding smaakte het naar meer en ben ik de haptotherapie opleiding gaan doen. Sindsdien oefen ik het mooie beroep van haptotherapeut uit in mijn praktijk in Echt en Maastricht.

 

Mijn motto is: volg je eigen (innerlijke) beweging.